Бджолиний підмор

    Повернутися назад    

Бджолиний підмор

Підмор – це мертві тіла бджіл – природна сировина, яка складається з білку, хітину, меланінів, гепарину і гепароїдів, воску, вітамінів та інших. В ньому дуже багато біологічно активних комплексів. Тіло бджоли включає в себе практично всі компоненти меду, пилку, маточного молочка, прополісу, воску (амінокислоти, мінерали, вітаміни, ферменти). Бджолина отрута в тілі бджоли термостійка і всі її властивості зберігаються, а вживання бджолиного підмору не призводить до важких побічних ефектів, які можливі при бджоловжаленні, оскільки отрута в тілі бджоли гармонійно поєднується з своєю природною антиотрутою – гепарином. Жир бджолиних тілець цінніший за риб’ячий жир. Харчові волокна, які у великій кількості містяться в тілі бджоли, покращують секреторну і моторну функцію шлунково-кишкового тракту, ендокринної системи, легень, печінки, є чудовим сорбентом і звільняють організм від токсинів.

Одним з найважливіших компонентів підмору є хітиновий покрив тілець бджіл, який містить гепарин і хітозан. Гепарин здатний пригнічувати запальні процеси, стабілізувати кров’яний тиск, позитивно впливати на систему крові і стан судин.

Хітозан здійснює загальнозміцнюючу і тонізуючу дію, нормалізує функції багатьох систем організму, активізує заживлення раневих та опікових поверхонь без утворення рубців. Хітозану присвоїли стратегічний статус, зважаючи на його виняткові радіопротекторні властивості. Виявилось, що він практично повністю здатний зв’язувати в організмі вільні радикали, які утворюються під дією радіації. В армії солдати отримали в свої індивідуальні аптечки спеціальні хітозанові пігулки на випадок ядерного нападу противника.

Властивості підмору:

- виводить з організму надлишок жирів і холестерину;

- зв’язує і виводить радіоактивні ізотопи;

- зв’язує і виводить токсичні елементи та кишкові токсини;

- регулює кислотність шлункового соку, попереджує розвиток виразки шлунку;

- знижує навантаження на печінку, очищує її від лямблій;

- нормалізує мікрофлору кишечнику;

- стимулює ряд функцій імунної системи;

- підвищує стійкість організму до інфекцій;

- має антибактеріальну і противірусну дію;

- стимулює загоєння ран, виразок, опіків;

- зменшує прояви варикозного розширення вен, стабілізує кров’яний тиск, діє позитивно на систему крові і стан судин;

- позитивно діє при аденомі простати й простатиті.

    Повернутися назад